Volg hier jouw massage opleiding in Rotterdam

massage opleiding

Wil jij graag masseur/masseuse worden en ben je op zoek naar een goede massage opleiding in Rotterdam? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze opleiding wordt voorop gesteld dat alle aspecten binnen het masseren behandeld worden en de leerling kennis vergaart op alle gebieden. Zo worden lessen aangeboden op het gebied van algemene massage, vitaliteitsmassage, massage voor autisme, ontspanningsmassage, sportmassage en integrale lichaamsmassage. Daarnaast is het van belang kennisverdieping op te doen aan de hand van verschillende aangeboden cursussen zoals onder andere wellness, Hotstone, Hamam, Lomi Lomi, bindweefselmassage, Ayurvedische massage, Balinese massage, Shiatsu, reflex voetmassage en Atlas massage.

 

Erkend door het CRKB

Om ervan verzekerd te zijn dat jouw opleiding of cursus voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstituten voor Kort Beroepsonderwijs, is het van belang na te gaan of het opleidingsinstituut waaraan je jouw opleiding volgt is erkend door het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKB). Het voordeel aan zo’n dergelijk instituut is niet alleen dat je geen btw betaalt, dus de prijs lager uitvalt, maar ook dat een aantal kwaliteiten gewaarborgd worden. Zo staan transparantie, geschiktheid, betrouwbaarheid, professionaliteit en bereikbaarheid hoog in het vaandel.

 

Cursus voor beginners

Het is mogelijk een cursus te volgen om zo de beginselen van het masseren onder de knie te krijgen. Zo leer je de kneepjes van het vak op het gebied van beenmassage, nek- en schoudermassage en rugmassage. De cursusduur is 7 weken met leseenheden van 3 uur per week op maandag van 9:30 tot 12:30 uur of van 19:30 tot 22:30 uur en vindt plaats in Capelle aan den IJssel. Bij een juiste voltooiing van de cursus en minstens 75% aanwezigheid wordt een certificaat verstrekt en ben je bevoegd zelfstandig een persoon te masseren. Kosten voor deze cursus bedragen €200,- en €180,- voor leden van de branchevereniging. Het cursusgeld is inclusief een uitgebreide syllabus.

 

Behaal je diploma Sportmassage

Voor een mbo niveau 4 diploma Sportmassage kun je ook in Capelle aan den IJssel terecht. Deze opleiding is gericht op een brede doelgroep, na het behalen van je diploma zijn er dan ook veel mogelijkheden. Zo is het mogelijk een eigen praktijk te beginnen en/of in de professionele of amateuristische sportsector te werken. Ook voor zweminstructeurs, bodybuilders, coaches, trainers, podologen, leerkrachten in de lichamelijke opvoeding, schoonheidsspecialisten, krachtsporters, bejaardenverzorgers, etc. kan de opleiding een waardevolle aanvulling zijn op de huidige kennis en vaardigheden. Tijdens de opleiding wordt kennis vergaard met betrekking tot fysiologie, massage, verzorging, sporthygiëne en anatomie. De totale cursusduur betreft één schooljaar met een studiebelasting van gemiddeld 2 tot 10 uur per week. Lessen worden op maandagavond van 19:30 tot 22:30 uur of zaterdagochtend van 9:30 tot 12:30 uur gegeven, hierin wordt zowel de praktijk als de theorie behandeld. Tijdens de praktijklessen is sportkleding een vereiste. Kosten voor de gehele opleiding betreffen €945,- aan lesgeld, €120,- voor de boeken en €75,- voor het aan te schaffen verzorgingspakket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *