Wat doet een schoorsteenveger in Axel?

Schoorsteenveger

Wanneer je een schoorsteen in je huis hebt is het noodzakelijk om deze eens in de zoveel tijd te laten vegen. Dit kan bij een schoorsteenveger in Axel. Een schoorsteenveger zorgt ervoor dat de schoorsteen schoon is en dat ook blijft. Het inplannen van een jaarlijkse afspraak bij een bedrijf in Axel is van levensbelang om schoorsteenbranden en vergiftiging door koolstofmonoxide te voorkomen. Andere onderdelen van het huis, zoals cv-ketels, open haarden en kachels kunnen vaak ook door een schoorsteenveger gecontroleerd worden wanneer je daarnaar vraagt. Ook wanneer je het idee hebt dat een vogelnestje zich in jouw schoorsteen heeft genesteld kan je dit door de veger laten checken. Hij of zij zal het nestje vervolgens voorzichtig verplaatsen naar een veilige plek voor de vogeltjes waar ze geen risico op verbranding hebben.

 

Werkzaamheden van een schoorsteenveger in Axel

Nadat je een afspraak bij een schoorsteenveger hebt gemaakt komt hij of zij bij jou langs. Het is belangrijk dat je hier zelf thuis voor bent, wel zo handig als iemand de deur kan open doen. De veger begint met het afbakenen van het behandelde gebied door een doek op de grond te leggen. Er kan nogal wat viezigheid uit een schoorsteen komen, dat wil je absoluut niet op je vloer op tapijt krijgen. Bij de ingang van de schoorsteen wordt vervolgens ook een doek opgehangen. Daarna gaat de veger het dak op. Dit gebeurt door middel van een ladder die hij of zij zelf heeft meegebracht, die hoef jij niet te regelen. Wanneer de schoorsteenveger klaar is met de werkzaamheden worden de doeken weer weg gehaald en zal de ergste viezigheid geƫlimineerd worden. Betaling gebeurd achteraf, afhankelijk van de werkzaamheden die de medewerker uit heeft moeten voeren. Vervolgens wordt er doorgaans ook alvast een afspraak voor de volgende keer gemaakt, zo hoef je daar niet meer aan te denken. Jouw schoorsteen kan er weer een tijdje tegenaan!

 

Afspraak maken bij een schoorsteenveger in Axel

Heb je thuis een schoorsteen en heb je nog geen afspraak met een schoorsteenveger in Axel gemaakt? Doe dit dan meteen. Het niet laten vegen van een schoorsteen kan namelijk gevaarlijke gevolgen hebben. Neem via de website contact op met een van de schoorsteenvegers. Zowel telefonisch als per e-mail zal een van de schoorsteenvegers jou te woord zijn. Stel al je vragen en ze zullen zo goed mogelijk beantwoord worden! Blijf niet wachten en maak een afspraak bij een schoorsteenveger in Axel. Steek in de toekomst de schoorsteen met een veilig gevoel aan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *