Holistische massage Leiden

Massage

Last van stijve spieren door stress of een verkeerde werkhouding? Het kan dan helpen om af en toe eens een goede massage te laten doen. Massages kunnen de spieren weer losmaken en jouw lijf de ontspanning verlenen die het nodig heeft. Er zijn verschillende soorten massages waaruit je kan kiezen. Zo kan je bijvoorbeeld kiezen voor een klassieke spiermassage, maar ook voor een Holistische massage in Leiden.

Holistische massage

Een holistische massage is een massage die op meer gericht is dan alleen de spieren en het lichaam. Het is gebaseerd op de filosofie dat de mens in essentie een eenheid is. Dat betekent dat alles van de mens met elkaar verbonden is: fysieke ongemakken zijn niet alleen fysiek maar ook verbonden met je emoties en psyche. Volgens de holistische visie beïnvloeden al deze elementen elkaar. De oorzaak van bepaalde klachten zit volgens dus niet altijd op de plek waar de klacht zich laat zien. Het gaat om balans tussen lichaam en geest. Gespannen spieren moeten daarom niet alleen met massage maar ook met andere zaken opgelost en benaderd worden. Een holistische massage is erop gericht die balans binnen jou te herstellen en jou een gevoel van rust en ontspanning te geven.

 

Hoe werkt het?

Maar wat moet je je nou precies voorstellen bij een holistische massage? Wat is er precies anders bij een holistische massage dan bij een reguliere massage? Tijdens een holistische massage wordt er in feite met het gehele lichaam contact gemaakt. Het gaat dus niet per se om het ‘loswrikken’ van bepaalde spieren. Het gaat meer om aanraking en contact maken met het lichaam en de spieren. Door contact ontstaat een reactie van het gehele lichaam waardoor de spierspanning kan afnemen en het bloed weer gaat stromen. Een holistische massage is erop gericht jou bewust te maken van wat er in je lichaam gebeurt. Dit helpt je bewust te worden van hoe jouw lichaam omgaat met spanningen. Wanneer je de signalen die je lichaam vertoont leert kennen, ben je uiteindelijk beter in staat die de volgende keer op te pikken.

 

Positieve effecten

Naast de gewone effecten van een massage; de ontspanning van de spieren, het vrijkomen van positieve stoffen zoals endorfine en oxytocine; heeft een holistische massage dus nog meer effecten. Je gaat als het ware een gesprek aan met je lichaam, waardoor je je meer bewust wordt van wat daar gebeurt en hoe jij op situaties reageert. Bovendien maak je op die manier kennis met het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Hierdoor heeft zo’n massage dus een blijvend effect: niet alleen voel je je fysiek beter, ook ben je emotioneel gegroeid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *