SEO scan uit laten voeren

 

Wil je in Google meer aandacht voor je bedrijf krijgen? Dan is het laten uitvoeren van een SEO scan een absolute must. Tijdens zo’n scan wordt je website goed onder de loep genomen en wordt gekeken naar jouw reputatie op het internet. Dit wordt gedaan op basis van drie verschillende aspecten. Na het verkrijgen van de resultaten van de scan weet je precies op welke manier je de content en techniek van jouw website zo kunt verbeteren, dat deze binnen de kortste keren zal overstromen met bezoekers.

 

Hoe werkt een SEO scan?

Bij het uitvoeren van een SEO scan is het van belang dat de huidige SEO performance en het zoekgedrag van de doelgroep in kaart is gebracht. Op basis van deze aspecten wordt gekeken naar onder andere on-page SEO, off-page SEO en techniek van de website. On-page SEO heeft voornamelijk te maken met de content die op de website staat, zoals bijvoorbeeld voldoende relevante tekst en afbeeldingen. Deze is gemakkelijk zelf aan te passen via je CMS. Off-page SEO is gerelateerd aan alle content die van buitenaf naar jouw website verwijst. Denk hierbij bijvoorbeeld aan links op social media die naar jouw website verwijzen. Er zijn verschillende manieren waarop de traffic die vanuit off-page SEO wordt gegenereerd verbeterd kan worden, na afloop van de scan worden deze dan ook in kaart gebracht. Ook technische factoren hebben grote invloed op het verkeer op jouw website, denk bijvoorbeeld aan de snelheid van de website en hoe duidelijk en prettig de interface is. Daarnaast is het tegenwoordig ook erg belangrijk dat een website goed functioneert op een mobiele telefoon en tablet, aangezien websites vaak via deze apparaten bezocht worden.

 

Na het uitvoeren van het SEO onderzoek

Nadat de SEO scan is uitgevoerd, wordt een rapport opgesteld om zo duidelijk in kaart te brengen wat verbeterpunten zijn voor jouw website op het gebied van SEO. Daarnaast worden aanbevelingen gedaan met betrekking tot hoe bepaalde verbeterpunten het beste aangepakt kunnen worden. Ook wordt in kaart gebracht hoe groot de impact op korte en lange termijn is na het optimaliseren van de SEO content en techniek van jouw website. Mocht de scan alleen niet genoeg zijn en je meer hulp nodig hebben bij het creëren van perfecte SEO content en techniek, is het altijd een mogelijkheid om een SEO bedrijf in te schakelen die deze werkzaamheden voor je uit zal voeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *