De non-stop draaiende Filmproductie in Amsterdam

Filmproducties Amsterdam

De Filmproductie in Amsterdam draait tegenwoordig op volle toeren. Er is veel vraag naar goede films en daardoor is er ook enorm veel aanbod. In de hoofdstad van ons land wordt een groot deel van deze films gemaakt. Denk hierbij aan romans, thrillers, komedies en natuurlijk ook documentaires. Er worden films in ieder denkbaar genre gemaakt. De afgelopen jaren is de filmproductie in Amsterdam enorm toegenomen. Veel Nederlandse films zijn in Amsterdam opgenomen en geproduceerd. Het is natuurlijk ook een prachtige stad met veel mooie locaties. Ook veel buitenlandse films worden volledig of deels in onze hoofdstad opgenomen. Voor mensen uit het buitenland is Amsterdam typerend voor ons land. 

Filmproductie en bioscopen

In iedere stad kan je tegenwoordig één of zelfs meerdere bioscopen vinden. Een paar jaar geleden was het nog een stuk minder gewoon om zomaar naar de bioscoop te gaan. Wanneer je een avondje er op uit wilde ging je naar de bioscoop. Tegenwoordig wanneer je geen zin hebt om thuis op de bank een film te kijken, of je bent aan het zappen en er is niks op tv, stap je in je auto en rij je naar de dichtstbijzijnde bioscoop. Er is hedendaags zo een groot aanbod aan films, dat er altijd wel een film draait die aan jouw wensen voldoet. De filmsector blijft en blijft enorm groeien. Zo was Hilversum eerst de enige stad in Nederland waar veel films werden gemaakt, terwijl de filmproductie in Amsterdam tegenwoordig ook een grote rol speelt en steeds belangrijker wordt.

Filmproductie en theater

Vroeger toen er nog weinig bioscopen waren ging je naar live voorstellingen kijken in theaters. Bioscopen kwamen een stuk later pas om de hoek kijken. De theaters zijn tegenwoordig bijna allemaal ingeruild door de snel opkomende en moderne bioscopen. Er zijn echter nog wel een aantal theaters in ons land. Deze vind je vooral in de grote steden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld onze hoofdstad; Amsterdam. Tegenwoordig gaan er veel minder mensen naar het theater, dit komt doordat de filmproductie in Amsterdam bijvoorbeeld, een veel groter aanbod levert dan de theatervoorstellingen. 

Het maken van een film

Wanneer je denkt aan de filmproductie in Amsterdam denk je aan romantische scènes bij de Negen straatjes of aan de grachten. Maar zo makkelijk is het niet om zulke shots te krijgen. Bij het produceren van een film komt veel meer kijken dan alleen wat acteurs en een camera. Je moet vaak een vergunning hebben om op een bepaalde locatie te mogen filmen, daarnaast heb je een hele hoop figuranten nodig voor op de achtergrond, je hebt muziek nodig, je hebt visagisten nodig en je hebt allerlei attributen nodig zoals auto’s, kleding, meubels, enzovoorts. Zeker in onze hoofdstad is dit niet heel makkelijk.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *