Auto wrappen

 

Auto wrappen

Een autowrap is een populaire techniek waarmee de kleurstelling van de auto aangepast kan worden zonder het geheel over te moeten spuiten. Een auto wrappen gebeurt met hoogwaardige wrapfolies van merken als 3M en Avery Dennison. Met zo’n wrap kan de gehele autokleurstelling aangepast worden op verschillende manieren en het primaire voordeel is dat het een stuk voordeliger is dan overspuiten.

Kleurverandering

De meest gebruikelijke doelstelling van een auto wrappen is de kleurstelling veranderen. Met de folie wordt de gehele auto overtrokken, waardoor er een andere kleur toegepast wordt. Deze wrap is van een dermate kwaliteit dat het de oorspronkelijke lak ook doet beschermen tegen steenslag, krassen en andere vormen van schade die al snel ontstaan bij het autorijden.

Uniek ontwerp

De auto wrappen kan in verschillende kleuren en hierbij kan ook voor een specifieke afwerking gekozen worden. Hoogglans, mat, met textuur en meer. Dat is niet het enige, want ook daarin zijn weer variaties te vinden omtrent de mogelijkheden van een auto wrappen. Hieronder valt zoal een persoonlijk ontwerp om de auto meer te personaliseren, wat ook erg interessant is voor bedrijven. Denk aan het bedrijfslogo, de bedrijfskleuren en/of bedrijfsnaam. Het is mooier om dat met een wrap te doen ten opzichte van stickers en voordeliger dan spuitwerk.

Onbeperkte mogelijkheden

De folies zijn breed inzetbaar bij het auto wrappen. Zo kun je een andere kleurstelling kiezen, een persoonlijk ontwerp toepassen en de afwerking geheel naar eigen wens bepalen. Maar ook kun je met verschillende kleuren werken voor mooie strepen, zodat de auto een sportiever uiterlijk krijgt. Of wat te denken van het zogenoemde ‘detail wrap’, dat staat letterlijk voor wat het is: de details van de auto wrappen.

Hierbij kan je zoal denken aan specifieke onderdelen van de auto wrappen. Dit kan zowel bij het interieur als exterieur. Buiten de auto moet je denken aan bijvoorbeeld enkel de spiegels, bumpers of deuren – naast natuurlijk een volledige autowrap. Onder interieur valt zoal het wrappen van de middenconsole, het dashboard en meer.

Met andere woorden: er is met een auto wrappen ontzettend veel mogelijk, waardoor het geheel naar eigen wens in te richten valt.

Geen sporen

Een auto wrappen komt met diverse voordelen. Belangrijk in veel gevallen is dat het voordeliger is dan spuitwerk en mooier dan stickerwerk. Ook beschermt het de oorspronkelijke lak, maar net zo belangrijk is dat de wrap bij verwijdering geen sporen zal achterlaten. Hierdoor is een auto wrappen vaak de meest kostenefficiënte oplossing in combinatie met de voordelen die het biedt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *