Hoe kun je gemakkelijk een WWFT check doen?

WWFT check

Als je zaken doet met een zakenpartner uit het buitenland is het in veel gevallen verplicht om een zogeheten WWFT check te doen. maar hoe doe je nat eigenlijk? Je kunt natuurlijk zelf op onderzoek uitgaan naar het betreffende bedrijf, maar het is natuurlijk veel makkelijker om dat met een softwarepakket te doen. Daarmee heb je er zelf namelijk bijna geen omkijken naar, en kun je bovendien aantonen dat je deze WWFT check op de juiste manier hebt uitgevoerd. Mocht er dan toch iets niet helemaal pluis blijken bij deze klant, dan heb jij er in ieder geval alles gedaan om daar achter te komen. Hiermee dek je je in voor eventuele reputatieschade in het geval je te goeder trouw toch zaken hebt gedaan met een bedrijf dat niet geheel transparant blijkt te zijn in waar hun financiële middelen vandaan komen.

Een WWFT check met dubbele identiteitscheck

Er bestaat een softwareprogramma waarmee je heel gemakkelijk zo’n WWFT check kunt doen, die de identiteit van deze (potentiële) klant op twee manieren controleert in plaats van op één manier. Je hebt als je deze software gebruikt dus meer zekerheid en kunt met een gerust hart zaken doen. Deze software is verkrijgbaar in drie pakketten, namelijk een extra goedkoop pakket voor ondernemers die slechts af en toe een eenmalige transactie moeten controleren, het Plus-abonnement voor intensievere monitoring van dossiers (voor accountants, handelaren, etc) en het Professional abonnement. Deze laatste is speciaal voor bedrijven die het complet onboarding proces wille automatiseren en op dagelijkse basis een WWFT check moeten doen voor diverse klanten. Daarbij kun je denken aan geldverstrekkers, notarissen en verzekeraars. Voor hen geldt de WWFT wet en met behulp van deze software kunnen ze dus heel gemakkelijk de bijbehorende controles permanent uitvoeren.

Waarom is de WWFT wet zo belangrijk?

De reden dat de WWFT wet in het leven is geroepen is om te voorkomen dat zwart geld wordt witgewassen en in de omloop komt. Door buitenlandse bedrijven uitgebreid te controleren kun je je ervan verzekeren dat ze hun financiële middelen op legitieme wijze hebben vergaard en je dus niet via hen zwart geld ons lang binnen sluist. Niet alleen is dit slecht voor de economie, maar je steunt er ook nog eens criminele activiteiten mee. En wat te denken van jouw reputatie als blijkt dat een bedrijf waarmee je zaken doet een connectie blijkt te hebben met die soort criminele of zelfs terroristische activiteiten?! Beter maak je dus gebruik van de slimme software om bedrijven op basis van de WWFT wet te controleren, en op die manier zeker te weten dat je zaken doet met een bedrijf dat op legitieme wijze aan zijn financiële middelen komt. En dat doet nu eenmaal prettiger zaken, niet?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *